Treeker Activiteitenagenda 2017 met activiteiten voor jong en oud

De Treeker Activiteitenagenda 2017 heeft weer veel in petto. Met deels nieuwe thema's, gastsprekers en natuurlijk (culinaire) verwennerij tussendoor of na afloop. Nieuwe thema's zijn o.a. bosbouw, dierengeluiden in de nacht en de uitdagingen van een familielandgoed in de 21ste eeuw. Een aantal 'succesnummers' uit het afgelopen jaar keert terug, zoals de Landgoedpicknick, Landgoed in Oorlogsjaren, de Midzomernachtwandeling, de wandeling over wild op het landgoed en in de keuken met wildproeverij en het Treeker Kerstfeest met hoornblazersconcert. Ook de educatieve kinderwandeling met pannenkoeken herhalen we op veler verzoek.

De 'Treeker wandelingen' worden telkens op zaterdagen georganiseerd vanuit het landgoedkantoor aan de Treekerweg 11a in Leusden. Wilt u aan één of meer wandelingen deelnemen? Wacht dan niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Bosochtend 'Speuren en sporen' voor kids met pannenkoeken bij het kampvuur | zaterdag 19 augustus 10.00 uur

Het bos gaat pas echt voor je leven wanneer je er iets over weet. Over de planten die er groeien en over de dieren die er leven. Voor de jonge natuurliefhebber van 8 t/m 12 jaar heeft het landgoed een spannende en leerzame bosochtend in petto.

Tijdens deze bosochtend kan je van alles uit en in het bos zien, horen en voelen. Van een opgezette vos en een bosuil tot een ree. Van geweien en kaken tot huiden. We gaan uiteraard ook met elkaar het bos in, speuren naar sporen. Na afloop eten we buiten (en bij slecht weer binnen) vers gebakken pannenkoeken. Meld jezelf en je vrienden gauw aan, dan ben je verzekerd van een plekje. Je ouders mogen ook mee, maar dat is niet noodzakelijk. Deelname kost € 7,50 per persoon. De opbrengsten worden besteed aan het opknappen van een vleermuizenbunker op het landgoed. Adres: Treekerweg 11a in Leusden.

Aanmelden voor deze Treeker wandeling

Oogstdag

Zaterdag 12 augustus | hoek Paradijsweg en Buurtweg Leusden

Op de tweede zaterdag van augustus, wanneer de rogge goudgeel en rijp op het land staat, is het een drukte van belang op landgoed Den Treek-Henschoten. Oude oogstmachines komen uit de schuur, worden gesmeerd en laten hun wielen draaien. De paarden spannen de spieren en lopen voor de boerenwagen alsof ze dit nog dagelijks doen. Tientallen vrijwilligers, gestoken in kledij uit vroeger tijden, steken de handen uit de mouwen. Er zijn demonstraties, diverse oude ambachten, de geur van gebakken wafels en nostalgische kinderspelen. De jaarlijkse oogstdag laat het verleden herleven en is een geweldige beleving. Het landgoed is er ook te vinden met een eigen landgoedkraam vol informatie en gezelligheid.

Naar website Oogstdag

Bosochtend 'Speuren en sporen' voor kids met pannenkoeken bij het kampvuur

Zaterdag 19 augustus 10.00 - 12.30 | vanuit het landgoedkantoor

Het bos gaat pas echt voor je leven wanneer je er iets over weet. Over de planten die er groeien en over de dieren die er leven. Voor de jonge natuurliefhebber van 8 t/m 12 jaar heeft het landgoed een spannende en leerzame bosochtend in petto. Tijdens deze bosochtend kan je van alles zien, horen en voelen. Van een opgezette vos en een bosuil tot een ree. Van geweien en kaken tot huiden. We gaan uiteraard ook met elkaar het bos in, speuren naar sporen. Na afloop eten we buiten (bij slecht weer binnen) vers gebakken pannenkoeken bij het kampvuur. Meld jezelf en je vrienden gauw aan, dan ben je verzekerd van een plekje. Je ouders mogen ook mee, maar dat is niet noodzakelijk. Deelname kost € 7,50 per persoon. De opbrengsten worden besteed aan het opknappen van een vleermuizenbunker op het landgoed. Adres: Treekerweg 11a in Leusden.

Aanmelden

Treeker wandeling over het reilen en zeilen van een familielandgoed met drankje en hapje

Zaterdag 7 oktober 15.00 - 17.30 | vanuit het landgoedkantoor

Onze landgoedgids Hans Nijman en een gastspreker vanuit het landgoed nemen u mee op een wandeliong over het landgoed en vertellen over het reilen en zeilen op een familielandgoed. U wordt ontvangen met een kop koffie of thee plus lekkernijen en we eindigen met een drankje en huisgemaakte hapjes. De kosten van deze wandeling bedragen € 10,00 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed. Adres: Treekerweg 11a in Leusden.

Aanmelden

Treeker wandeling over wild op het landgoed en in de keuken met wildproeverij

Zaterdag 25 november 15.00 - 17.30 | vanuit het landgoedkantoor

Natuurbeheer en wildbeheer gaan hand in hand op het landgoed. De wildstand in de Treeker bossen is gezond maar daar komt veel bij kijken. Hoe gaat het wildbeheer eigenlijk in zijn werk? Welke wildsoorten komen op het landgoed voor en waarom is de jacht eigenlijk noodzakelijk voor het gezond houden van de wildpopulatie? Deze wandeling onder begeleiding van onze landgoedgids en een gastspreker vanuit het landgoed geeft u de antwoorden op deze vragen. Uiteraard kunt u zelf ook vragen stellen. U wordt ontvangen met een kop koffie of thee en we eindigen met een drankje en een wildproeverij. De kosten van deze wandeling bedragen € 15,00 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed. Adres: Treekerweg 11a in Leusden.

Aanmelden

Treeker Kerstfeest met midwinterwandeling en hoornblazers

Zaterdag 16 december van 15.00 - 17.30 | vanuit het landgoedkantoor

Tijdens het Treeker Kerstfeest komt u helemaal in de Kerststemming. Het landgoedkantoor wordt speciaal voor deze gelegenheid versierd en ook buiten is goed toeven rondom de vuurschuur en alle kaarsjes. U wordt om 15.00 uur ontvangen met een kop koffie of thee en lekkernijen. Om 15.30 uur gaan we een midwinterwandeling maken met onderweg mooie Kerstverhalen en verrassende ontmoetingen in het bos. De midwinterwandeling wordt afgesloten met een optreden van de zes hoornblazers van 't Sticht, een glas glühwein of warme choco en heerlijke Kerstcake. De kosten bedragen € 10,00 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed.

Aanmelden