Treeker wandelingen tot 1 september afgelast

In verband met de maatregelen ten aanzien van evenementen die de overheid heeft opgelegd, zijn de Treeker wandelingen tot 1 september afgelast. Vooralsnog gaat het landgoed ervan uit dat de Treeker wandelingen na 1 september doorgang kunnen vinden. U kunt zich hiervoor alvast aanmelden. Dan wordt u op de hoogte gehouden van het vervolg. 

De geschiedenis van Den Treek in de laatste 150.000 jaar met professor Jos Bazelmans | AFGELAST

Zaterdag 11 juli vanaf 15.00 uur vanaf de parkeerplaats bij 't Waswater, nabij Waterlooweg 36 in Leusden

Professor Jos Bazelmans is opnieuw onze gastspreker en vertelt dit keer als geomorfologisch expert over de geschiedenis van het gebied dat nu Den Treek heet. Tijdens deze boeiende wandeling die o.a. langs 't Langeveen en de Ringheuvels voert wordt er een tijdspad van 150.000 jaar belicht. We verzamelen bij de parkeerplaats bij 't Waswater nabij de Waterlooweg 36 in Leusden (dichtbij het Vogelwater). Daar wordt u verwelkomd met koffie en thee. Na afloop worden een drankje en hapje geserveerd. Kom vooral lopen of op de fiets want het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De bijdrage aan deze wandeling is € 10,00 per persoon. De opbrengst wordt grotendeels besteed aan banken op het landgoed van Treeker hout.

Aanmelden

Treeker wandeling over en op ‘t Heihuis in Driebergen met beheerder Martin Nolsen

Zaterdag 26 september vanaf 15.00 uur | Parkeren: nabij restaurant Klein Zwitserland aan de Traaij 295 in Driebergen

Onze beheerder en boskenner Martin Nolsen neemt u mee over 't Heihuis, het meest recent aangekochte deel van het landgoed. Een spannend deel waar veel over te vertellen is. Neem de stuifzandgronden of het Aspergeveld. Ook thema's als het Natuurnetwerk en landgoedbeheer komen tijdens deze wandeling voorbij. Samen met onze landgoedgids Hans Nijman beantwoordt hij al uw vragen. Deelname kost € 10,00 per persoon. We starten met koffie/thee in het veld en eindigen met een borrel, eveneens in het veld. De opbrengst van deze wandeling wordt grotendeels besteed aan banken op het landgoed van Treeker hout. 

Aanmelden

Treeker wandeling over de nachtbewoners op het landgoed zoals uilen, roofvogels, vleermuizen en reeën met veldbioloog Erik Eliveld 

Zaterdag 31 oktober vanaf 16.00 uur | Parkeerplaats aan de Treekerweg ter hoogte van de Paradijsweg in Leusden

Gastspreker en veldbioloog Erik Eliveld inventariseert al jaren de natuur op het landgoed. Tijdens deze wandeling in de schemer vertelt hij samen met landgoedgids Hans Nijman over de nachtbewoners op het landgoed: uilen, roofvogels, vleermuizen en reeën komen tijdens de wandeling aan bod. We starten op de parkeerplaats aan de Treekerweg/Paradijsweg. Hier wordt u ontvangen met koffie en thee. Na afloop van de wandeling is er een borrel op de parkeerplaats. We eindigen rond 18.30 uur. De kosten van deze wandeling bedragen € 10,00 per persoon. De opbrengst van deze wandeling wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed van Treeker hout. 

Aanmelden

Treeker Kerstfeest met midwinterwandeling en hoornblazers

Zaterdag 19 december van 15.00 - 17.30 | vanuit het landgoedkantoor

Tijdens het Treeker Kerstfeest komt u helemaal in de Kerststemming. Het landgoedkantoor wordt speciaal voor deze gelegenheid versierd en ook buiten is het goed toeven rondom de vuurschuur en alle kaarsjes. U wordt om 15.00 uur ontvangen met een kop koffie of thee. Om 15.30 uur gaan we een midwinterwandeling maken met onderweg hier en daar een mooi kerstverhaal en anekdote in het bos. De midwinterwandeling wordt afgesloten met een optreden van de hoornblazers, een glas glühwein of warme choco en kerstbrood. De kosten bedragen € 10,00 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed van Treeker hout. Adres: Treekerweg 11a in Leusden.

Aanmelden