Treeker Info Punt | Doornseweg 23 Woudenberg

Het Treeker Info Punt is het natuurcentrum van het landgoed. Hier wordt het verhaal verteld over de heide en de schapen in het gebied en over het bosbeheer en de bosbouw. Een eigen verhaal met een eigen karakter. Met een rondleiding in flyervorm en een ijsje of warme wafel 'Bij Kees'. Meer info en de openingstijden zijn te vinden via onderstaande button.

Naar Treeker Info Punt

Themawandelingen met audiotour

Landgoed Den Treek-Henschoten is opengesteld voor alle liefhebbers van de natuur. Bezoekers kunnen 'wandelenderwijs' en op eigen gelegenheid kennismaken met alle facetten van het landgoed. Op de site is over iedere themawandeling extra achtergrondinformatie te vinden, zoals een audiotour van 'huisecoloog' Wim Knol, een GPS route, een foto-album, filmbeelden en de wandelroute met uitgebreide wandelinfo in pdf.

Op dit moment zijn drie themawandelingen op eigen gelegenheid te maken: De Historische Buitenplaats, Oud Cultuurlandschap en Van 't Lanageveen tot 't Vogelwater. Iedere wandeling heeft een eigen startpunt met een Treeker infohuisje. U vindt ze op de parkeerplaats aan het begin van de Treekerweg in Leusden (Oud Cultuurlandschap), bij de Buitenplaats Den Treek (Historische Buitenplaats) verderop op de Treekerweg in Leusden en langs de Waterlooweg in Leusden (Van 't Langeveen tot 't Vogelwater). Deze wandelingen zijn ontwikkeld door het Landgoed met financiële steun van de ANWB en de Heuvelrug Erfgoed Pas.

Naar Themawandelingen

Regels op het landgoed

Om u en ook anderen optimaal te laten genieten, verzoeken wij u om het landgoed uitsluitend te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden dienen te zijn aangelijnd. Bezoekers met loslopende honden riskeren een boete. De toezichthouders van het landgoed voeren regelmatig controles uit. Ter voorkoming van bosbranden zijn roken, bbq-en en open vuur op het landgoed niet toegestaan. Het landgoed investeert in de ontwikkeling van nieuwe natuur. Deze nieuwe, jonge natuur is kwetsbaar en verdraagt nog geen recreatie. Daarom is het noodzakelijk dat er gewandeld wordt op de paden.

Het landgoed betreden met een metaaldetector is niet toegestaan. Neem uw afval mee naar huis en bewijs de natuur daarmee een grote dienst. Het rijmpje uit 1916 geldt ook op Den Treek-Henschoten: Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar van het bos de schillen en dozen. Bedankt voor uw medewerking.

mountainbiken den treek

Fietsen, mountainbiken en wandelen

Voor een mooie fietstocht kunt u ook op Den Treek-Henschoten terecht. Er zijn verharde fietspaden aangelegd door het gehele gebied. De wandelroutes, fietspaden en de parkeerplaatsen staan aangegeven op de landgoedkaart. Wandelaars zijn welkom op de daarvoor bestemde wandelpaden en worden geadviseerd ruiterpaden en MTB-trails te vermijden. Mountainbikers zijn welkom op de nieuwe mountainbikeroutes en ruiters zijn welkom op de ruiterpaden. Voor mountainbikers zijn twee routes aangelegd. Voor het gebruik van deze MTB routes is een vignet verplicht. Meer informatie en de webshop zijn te vinden op de MTB pagina van deze site. Voor ruiters is er een ruiterroutenetwerk van ruim 60 km. aangelegd. Om gebruik van dit netwerk te maken is een ruiterkaart/penning verplicht. Meer informatie en de webshop zijn te vinden op de Ruiterpagina van deze site

Bij de VVV Leusden zijn nog meer wandel- en fietsroutes in en om Leusden verkrijgbaar, gebundeld in twee boekjes: 'Leusden beleef je fietsend' en 'Leusden beleef je wandelend'. Voor meer informatie: www.vvvleusden.nl.
Wilt u bij een bezoek aan het landgoed uw auto parkeren op één van de daarvoor bestemde parkeerplaatsen? Deze parkeerplaatsen zijn verspreid over het hele landgoed en eveneens te vinden op de landgoedkaart.

Naar Treeker landgoedkaart

Paardrijden

Landgoed Den Treek-Henschoten heeft circa 62 km. aan mooi aangelegde en goed onderhouden ruiterpaden, die zich ook prima lenen voor aanspanningen. De topografische ruiterroutekaart van Den Treek-Henschoten is HIER te bekijken en te downloaden.
Om van deze ruiterpaden gebruik te maken, dient u te beschikken over een ruiterkaart. Deze ruiterkaart is online te koop voor een dag, een week, een maand, zes maanden of een jaar en geeft u gelegenheid om tussen zonsopgang en zonsondergang op de daartoe aangelegde paden te rijden. De kosten bedragen per paard:
Jaarkaart (van 01-01 t/m 31-12): € 100,00 | Zes maanden kaart: € 70,00 | Maandkaart: € 30,00 | Weekkaart: € 20,00 | Dagkaart: € 10,00
Dagkaarten zijn ook te verkrijgen bij Pannenkoekenhuis Bergzicht, Doornseweg 23 in Woudenberg.

Ruiterkaart bestellen

De Treeker App

Uw online gids voor een historische route over het landgoed; wandelend of met de fiets. De Treeker App is als web app te gebruiken via internet. Deze bijzondere historische route is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Commissie van Stichting De Treeker Eik. De Treeker App is ook te gebruiken op een pc, tablet of notebook.

Naar de Treeker App

Treeker wandelingen op het landgoed

In de Landgoedagenda op deze site staan sportieve en leerzame Treeker wandelingen op het landgoed. Deze groepswandelingen worden georganiseerd door vrijwilligers van het landgoed in samenwerking met familieleden-eigenaren. Van allerlei themawandelingen met gastsprekers tot het Treeker Kerstfeest.

Naar Agenda

Kamperen op het landgoed

Landgoed Den Treek-Henschoten beheert zelf geen campings of kampeerplaatsen. Kamperen op of bij het landgoed is o.a. mogelijk bij de volgende organisaties:

https://www.kampeerclub.nl/terrein/kampeerterrein-den-treek

https://www.heigraaf.nl/accommodaties/kamperen

Veelgestelde vragen

Zoveel bezoekers, zoveel vragen. Over boswerkzaamheden, over recreatief medegebruik, maar ook over loslopende honden, overlast van mountainbikers of over ruiterpenningen. We hebben de veelgestelde vragen verzameld en geven er antwoord op, zodat u deze als bezoeker rustig kunt nalezen.

Naar veelgestelde vragen