Ontdek de natuur op het landgoed

Wil je met je familie, vrienden of je klas de natuur in? Kom dan naar landgoed Den Treek-Henschoten. Hier is zoveel te beleven. Lekker struinen door de bossen, een mooie fietstocht maken, luisteren naar alle vogelgeluiden, op zoek gaan naar kleine beestjes of reeën spotten. Een excursie op het landgoed is leerzaam en leuk tegelijk. Maar denk tijdens je bezoek aan de natuur. Laat geen papiertjes of blikjes achter in het bos en probeer geen herrie te maken, want daarvan schrikt het wild op het landgoed. Om alvast in de stemming te komen, kan je hier de Treeker kleurplaat downloaden. Veel plezier ermee!

Naar Treeker kleurplaat

Natuurclub De Groene Belevenis

Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 en ga je er ook graag op uit? Word dan lid van de natuurclub. Eén keer per maand komt een enthousiaste groep kinderen bij elkaar voor de natuurclub. Elke bijeenkomst komt een ander onderwerp aan bod. Of het nu gaat om kikkers en padden, de biologische boer, insecten of paddenstoelen. Er worden proefjes gedaan, onderzoeken en natuurlijk spelletjes. De bijeenkomsten vinden buiten plaats in een van de mooie natuurgebieden die Leusden rijk is, zoals landgoed Den Treek-Henschoten en worden georganiseerd door De Groene Belevenis. Voor meer informatie over de Natuurclub of om je aan te melden, bezoek je de site van De Groene Belevenis.

Ga naar De Groene Belevenis

Scholen en kinderopvang

In samenwerking met De Groene Belevenis zijn speciale leerzame excursies ontwikkeld om kinderen vanaf groep 5 in contact te brengen met de natuur op Den Treek-Henschoten. Voor leerkrachten en begeleiders biedt De Groene Belevenis allerlei ondersteunend lesmateriaal bij deze excursies aan. Meer informatie is te vinden op www.degroenebelevenis.nl of bij Petra de Booij van De Groene Belevenis.

Neem contact op

Leuke en leerzame evenementen

Door het jaar heen zijn er allerlei evenementen op het landgoed, die ook erg leuk zijn voor kinderen. Zo zijn er de Oogstdag in augustus en de Natuurwerkdag in november. Ook de Treeker wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Meer informatie is te vinden in de agenda op deze site.

Naar agenda

De Treeker app en themawandelingen

Een fietstocht maken met je telefoon op zak? Dat kan met de Treeker app. Deze app leert je van alles over de geschiedenis van het landgoed en over de gebouwen op het landgoed. Wandelen kan ook. Er zijn prachtige themawandelingen op het landgoed te vinden met audiotour, extra achtergrondinformatie, een foto-album en filmpjes. Leuk voor jong en oud! Voor meer info ga je naar Themawandelingen.

Naar de Treeker App