Koop hier uw vignet

Iets verloren of gevonden?

Bent u onderweg iets verloren of heeft u een eigendom van een ander gevonden? Laat het ons weten, zodat de 'gevonden voorwerpen' hopelijk kunnen worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. U kunt gevonden voorwerpen ook melden op www.verlorenofgevonden.nl.

Een Treeker MTB-vignet is verplicht | Let op: 2023 is een overgangsjaar!

Voor het mountainbiken op Den Treek-Henschoten is een Treeker MTB-vignet verplicht. Met dit vignet helpt u mee aan het onderhoud van de mountainbikeroute en van de natuur waar u doorheen fietst. Bij de opening van de MTB-routes in 2020 was het Landgoed genoodzaakt om het MTB-jaarvignet te laten starten op 1 april. Op veler verzoek wordt dit vanaf januari 2024 aangepast naar een vignet voor een kalenderjaar, geldig van 1 januari t/m 31 december. 
In het overgangsjaar 2023 zullen er vanaf 1 april nog twee vignetten te koop zijn: een driekwartjaarvignet van 1 april t/m 31 december ad € 18,75 en een dagkaart ad € 5,00 (let op: alleen geldig op de dag van aankoop). De vignetten zijn te koop in deze webshop.

Bent u al in het bezit van een seizoensvignet 2022 | 2023 dat geldig is t/m 31 maart 2023 en wilt u dat verlengen? Dan kunt u dus volstaan met het aanschaffen van een driekwartjaarvignet, geldig t/m 31 december 2023. Dit driekwartjaarvignet wordt in de vorm van een sticker toegestuurd. Vanaf november 2023 is het daaropvolgende nieuwe vignet voor het kalenderjaar te koop in de webshop. 
 
Wanneer u een vignet voor een dag koopt, doe dit dan op de dag dat u het vignet ook gaat gebruiken. De datum op de factuur die u ontvangt, is meteen de datum waarop het vignet geldig is. Voor het kwartaalvignet geldt hetzelfde: dit vignet is alleen geldig op de data die op uw factuur vermeld staan. Zorg er voor dat u deze factuur kunt tonen wanneer de toezichthouder daarnaar vraagt.

Heeft u een vignet voor driekwartjaar besteld? Dan krijgt u dit vignet toegestuurd op het door u opgegeven postadres. Plaats dit vignet duidelijk zichtbaar op uw fiets of helm. Dat vereenvoudigt het toezicht door de toezichthouders van het landgoed. Tevens dient u zich te kunnen legitimeren.

Twee routes | over Den Treek en over Henschoten

Het Treeker mountainbikeroutenetwerk bestaat uit twee verschillende routes die aan elkaar gekoppeld zijn. De noordelijke route over Den Treek heeft blauwe routepijlen en is 24,5 km. lang. De zuidelijke route over Henschoten is aangegeven met rode routepijlen en beslaat 16,3 km. aan uitdagende paden.

Op knooppunten waar u andere recreanten kunt kruisen, staan waarschuwingsborden. Matig hier uw snelheid voor ieders veiligheid. Langs de gehele route zijn nummers te vinden op de paaltjes om in geval van eventuele calamiteiten geen tijd te verliezen met een zoektocht door de hulpdiensten. Deze nummers zijn ook terug te vinden op de MTB-routekaart.
 
Een vignet geeft gelegenheid om tussen zonsopgang en zonsondergang op de mountainbikepaden te fietsen. De twee MTB-routes zijn als een topografische kaart in pdf te openen via onderstaande link of als afzonderlijke gpx-bestanden (zip-files)

Naar de Treeker MTB-routekaart in pdf

MTB Challenge maakte deze film over de routes | bron: MTB Challenge & YouTube

Gedragsregels

Wilt u in het belang van medebezoekers, de flora en fauna op het landgoed de volgende gedragsregels in acht nemen tijdens uw bezoek:

* Alleen met een geldig Treeker MTB Vignet bent u welkom op de Treeker mountainbikeroutes. Daarbuiten wordt niet gefietst. Zie artikel 461 van het Wetboek Strafrecht. Indien u niet in het bezit bent van een geldig Treeker MTB Vignet of indien u zich op de fiets buiten de routes en fietspaden bevindt, riskeert u een boete van € 104,00. 
* Houd rekening met andere bezoekers en pas hiervoor uw tempo aan waar dat noodzakelijk is.
* Op kruisingen met ruiterpaden hebben ruiters en koetsiers ALTIJD voorrang!
* U gebruikt de mountainbikeroute op eigen risico. Gebruik van deze route betekent risico-aanvaarding. Het landgoed aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ingeval van persoonlijke ongevallen of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.

* Het landgoed is uitsluitend toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.
* Mountainbikers die zich zonder vignet op de mountainbikeroute of buiten de mountainbikeroute bevinden, zijn in overtreding en riskeren een boete.
* Het dragen van een helm is verplicht.
* Geef technische gebreken direct door aan de beheerder via het contactformulier op deze site.
* Fiets alleen in de aangegeven richting.
Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk. Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.
* Laat geen afval achter tijdens uw bezoek.
* Van de mountainbiker wordt verwacht dat hij/zij zich op het landgoed als gast gedraagt, beleefd communiceert met andere bezoekers, geen herrie maakt of scheeuwt en zorgvuldig omgaat met de aanwezige vegetatie en geen dieren verontrust. Het aanrichten van schade aan de flora en het verontrusten van de fauna zijn strafbare overtredingen.
 
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Parkeren wanneer u met de auto naar het landgoed komt

Wanneer u met de fiets en de auto naar het landgoed komt, kunt u op twee parkeerplaatsen terecht. Deze parkeerplaatsen bieden directe aansluiting op de Treeker MTB-route. De ene parkeerplaats ligt aan de rand van het Treeker Punt langs de Doornseweg van Amersfoort naar Maarn aan de overzijde van Pannenkoekenhuis Bergzicht. De andere parkeerplaats ligt langs de Dodeweg in Leusden.

Beide parkeerplaatsen zijn te vinden op de MTB routekaart die via onderstaande button te downloaden is. Parkeren op het landgoed is gratis. 

Waarom betalen om gebruik te maken van de MTB-route

Het landgoed is opengesteld voor wandelaars, die kostenloos gebruik kunnen maken van de aanwezige wegen en paden. Hiervoor ontvangt het landgoed jaarlijks een subsidie van de overheid. Deze subsidie is niet beschikbaar voor mountainbikers en ruiters. Ruiterpaden en mountainbikepaden behoeven bovendien grotere investeringen en professioneel onderhoud om ze in de topconditie te houden waarin ze verkeren. Het landgoed heeft flink geïnvesteerd in de aanleg van zowel de ruiterroute als de  mountainbikeroutes. Daarom vraagt het landgoed van deze bezoekers een bijdrage om van deze paden gebruik te kunnen maken, zodat deze investeringen en het onderhoud ook in de toekomst kunnen worden opgebracht. 
Wanneer u bij controle door de toezichthouder niet in het bezit bent van een geldig Treeker MTB Vignet of wanneer u zich met de fiets of te paard buiten de route bevindt, riskeert u een boete van € 104,00.

Een MTB-vignet voor driekwart jaar en voor een dag is persoonsgebonden.
Bestel daarom 1 vignet per bestelling!

Treeker MTB-vignet voor  DRIEKWART JAAR | geldig van 1 april 2023 tot 31 december 2023

€ 18,75

U ontvangt een vignetsticker per post (verzending start medio maart '23).

Treeker MTB-vignet voor een DAG | alleen geldig op de dag van aankoop!

€ 5,00

U ontvangt alleen een digitale factuur als betaalbewijs/vignet.

Veelgestelde vragen

Ik heb een vignet besteld maar heb geen digitale bestelbevestiging ontvangen op mijn e-mailadres. Hoe kan dat?

Wanneer u een vignet in onze webshop heeft besteld, ontvangt u automatisch een bestelbevestiging op het door u aangegeven e-mailadres. Bij deze bestelbevestiging is meteen een pdf met uw factuur ingesloten. Ontvangt u deze bevestiging niet meteen? Check dan het door u opgegeven mailadres, uw spam of ongewenste e-mail. Nog steeds niets gevonden? Stuur dan een e-mail naar bestellingen@dentreekhenschoten.nl. Dan ontvangt u alsnog een digitale factuur.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelde seizoensvignet als sticker met de post ontvang?

Vanaf medio maart 2023 worden één keer per week de bestelde seizoensvignetten met een sticker en begeleidende brief per post verzonden. Het kan dus even duren voordat u uw vignetsticker thuis ontvangt. Houd daar rekening mee wanneer u uw seizoensvignet bestelt. U kunt wel alvast gebruik maken van de MTB-paden op vertoon van uw digitale factuur indien de toezichthouder u hiernaar vraagt.

Kan ik een seizoensvignet cadeau doen aan een ander?

Ja, dat is mogelijk indien u het seizoensvignet bestelt op naam van degene aan wie u het cadeau wilt geven. Vul dan in het bestelproces uw eigen e-mailadres in voor ontvangst van de bestelbevestiging en ook uw eigen huisadres, beginnend met de toevoeging: p/a (per adres). Dan wordt het vignet op naam van de ontvanger naar uw huisadres gestuurd zodat u het cadeau kunt doen.

Waarom moet ik mijzelf bij een controle door de toezichthouder kunnen legitimeren?

De toezichthouders op het Landgoed zijn BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren). Zij zijn gerechtigd om u naar uw legitimatie te vragen, om uw legitimatie in te zien en om een boete uit te schrijven ingeval van onrechtmatig handelen. Overal in Nederland dient u zich in openbare ruimten te kunnen legitimeren, dus ook op het Landgoed. De toezichthouder gebruikt uw legitimatie om te controleren of u de rechtmatige eigenaar van het seizoenvignet of van de dagkaart bent. Ook ingeval van een calamiteit of ongeval is het bij u dragen van een legitimatie noodzakelijk. Dan kunnen de BOA's en/of hulpdiensten snel achterhalen wie u bent.