DE BLAUWE MTB-ROUTE IS WEER GEOPEND

Vanwege de hevige regenval is de blauwe MTB-route een tijd afgesloten geweest, deze is intussen weer geopend maar er staan nog steeds delen onder water. De kwetsbaarste gedeelten zijn inmiddels geïnventariseerd. De blauwe route zal op de zeer natte plaatsen worden omgelegd met tijdelijke omleidingen, totdat het water gezakt is en de definitieve omleidingen beter aangelegd kunnen worden. De omleidingen worden aangegeven met lint en bordjes.

Koop hier uw vignet

Tips voor het bestellen van een vignet

Vermeld in het bestelproces uw correcte e-mailadres. Komt de bestelbevestiging alsnog niet binnen op uw e-mailadres? Check dan ook uw spambox. Krijgt u een foutmelding wanneer u heeft betaald? Check dan eerst of de betaling is afgeschreven van uw bankrekening voordat u een nieuwe bestelling plaatst. Heeft u een vignet besteld en nog niet thuis ontvangen? Heb dan nog even geduld, de bezorging duurt soms wat langer. U kunt dan mountainbiken met uw bestelbevestiging op zak.

Een Treeker MTB-vignet is verplicht en te koop voor een kalenderjaar of een dag

Voor het mountainbiken op Den Treek-Henschoten is een Treeker MTB-vignet verplicht. Met dit vignet helpt u mee aan het onderhoud van de mountainbikeroute en van de natuur waar u doorheen fietst. In het overgangsjaar 2023 was er een vignet voor driekwart jaar te koop. Vanaf 2024 is het Treeker MTB vignet geldig voor een kalenderjaar, van 1 januari t/m 31 december en kost € 25,00. Een dagkaart kost € 5,00. 
 
Wanneer u een vignet voor een dag koopt, doe dit dan op de dag dat u het vignet ook gaat gebruiken. De datum op de factuur die u ontvangt, is meteen de datum waarop het vignet geldig is.
Heeft u een vignet voor een kalenderjaar besteld? Dan krijgt u dit vignet toegestuurd op het door u opgegeven postadres. Plaats dit vignet duidelijk zichtbaar op uw fiets of helm. Dat vereenvoudigt het toezicht door de toezichthouders van het landgoed. Tevens dient u zich te kunnen legitimeren. Zolang u het jaarvignet nog niet heeft ontvangen, kunt u de factuur van uw bestelling tonen als de toezichthouder daarom vraagt. 

Bestel een Treeker MTB Vignet

Twee MTB-routes | rood en blauw

Het Treeker mountainbikeroutenetwerk bestaat uit twee verschillende routes die aan elkaar gekoppeld zijn. De noordelijke route over Den Treek heeft blauwe routepijlen en is 24,5 km. lang. De zuidelijke route over Henschoten is aangegeven met rode routepijlen en beslaat 16,3 km. aan uitdagende paden.

Op knooppunten waar u andere recreanten kunt kruisen, staan waarschuwingsborden. Matig hier uw snelheid voor ieders veiligheid. Langs de gehele route zijn nummers te vinden op de paaltjes om in geval van eventuele calamiteiten geen tijd te verliezen met een zoektocht door de hulpdiensten. Deze nummers zijn ook terug te vinden op de MTB-routekaart.
 
Een vignet geeft gelegenheid om tussen zonsopgang en zonsondergang op de mountainbikepaden te fietsen. De twee MTB-routes zijn als een topografische kaart in pdf te openen via onderstaande link of als afzonderlijke gpx-bestanden (zip-files)

Naar de Treeker MTB-routekaart in pdf

Iets verloren of gevonden?

Bent u onderweg iets verloren of heeft u een eigendom van een ander gevonden? Laat het ons weten, zodat de 'gevonden voorwerpen' hopelijk kunnen worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. U kunt gevonden voorwerpen ook melden op www.verlorenofgevonden.nl.

MTB Challenge maakte deze film over de routes | bron: MTB Challenge & YouTube

Gedragsregels

Wilt u in het belang van medebezoekers, de flora en fauna op het landgoed de volgende gedragsregels in acht nemen tijdens uw bezoek:

* Alleen met een geldig Treeker MTB Vignet bent u welkom op de Treeker mountainbikeroutes. Daarbuiten wordt niet gefietst. Zie artikel 461 van het Wetboek Strafrecht. Indien u niet in het bezit bent van een geldig Treeker MTB Vignet of indien u zich op de fiets buiten de routes en fietspaden bevindt, riskeert u een boete van € 104,00. 
* Houd rekening met andere bezoekers en pas hiervoor uw tempo aan waar dat noodzakelijk is.
* Op kruisingen met ruiterpaden hebben ruiters en koetsiers ALTIJD voorrang!
* U gebruikt de mountainbikeroute op eigen risico. Gebruik van deze route betekent risico-aanvaarding. Het landgoed aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ingeval van persoonlijke ongevallen of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.

* Het landgoed is uitsluitend toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.
* Mountainbikers die zich zonder vignet op de mountainbikeroute of buiten de mountainbikeroute bevinden, zijn in overtreding en riskeren een boete.
* Het dragen van een helm is verplicht.
* Geef technische gebreken direct door aan de beheerder via het contactformulier op deze site.
* Fiets alleen in de aangegeven richting.
Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk. Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.
* Laat geen afval achter tijdens uw bezoek.
* Van de mountainbiker wordt verwacht dat hij/zij zich op het landgoed als gast gedraagt, beleefd communiceert met andere bezoekers, geen herrie maakt of scheeuwt en zorgvuldig omgaat met de aanwezige vegetatie en geen dieren verontrust. Het aanrichten van schade aan de flora en het verontrusten van de fauna zijn strafbare overtredingen.
 
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Parkeren wanneer u met de auto naar het landgoed komt

Wanneer u met de fiets en de auto naar het landgoed komt, kunt u op twee parkeerplaatsen terecht. Deze parkeerplaatsen bieden directe aansluiting op de Treeker MTB-route. De ene parkeerplaats ligt aan de rand van het Treeker Punt langs de Doornseweg van Amersfoort naar Maarn aan de overzijde van Pannenkoekenhuis Bergzicht. De andere parkeerplaats ligt langs de Dodeweg in Leusden.

Beide parkeerplaatsen zijn te vinden op de MTB routekaart die via onderstaande button te downloaden is. Parkeren op het landgoed is gratis. 

Waarom betalen om gebruik te maken van de MTB-route

Het landgoed is opengesteld voor wandelaars, die kostenloos gebruik kunnen maken van de aanwezige wegen en paden. Hiervoor ontvangt het landgoed jaarlijks een subsidie van de overheid. Deze subsidie is niet beschikbaar voor mountainbikers en ruiters. Ruiterpaden en mountainbikepaden behoeven bovendien grotere investeringen en professioneel onderhoud om ze in de topconditie te houden waarin ze verkeren. Het landgoed heeft flink geïnvesteerd in de aanleg van zowel de ruiterroute als de  mountainbikeroutes. Daarom vraagt het landgoed van deze bezoekers een bijdrage om van deze paden gebruik te kunnen maken, zodat deze investeringen en het onderhoud ook in de toekomst kunnen worden opgebracht. 
Wanneer u bij controle door de toezichthouder niet in het bezit bent van een geldig Treeker MTB Vignet of wanneer u zich met de fiets of te paard buiten de route bevindt, riskeert u een boete van € 104,00.

Een MTB-vignet is persoonsgebonden.
Bestel daarom 1 vignet per bestelling!

Treeker MTB-vignet voor een KALENDERJAAR | geldig van 1 januari 2024 tot 31 december 2024

€ 25,00

U ontvangt een vignetsticker per post (verzending binnen twee weken).

Treeker MTB-vignet voor een DAG | alleen geldig op de dag van aankoop!

€ 5,00

U ontvangt alleen een digitale factuur als betaalbewijs/vignet.

Veelgestelde vragen

Ik heb een vignet besteld maar heb geen digitale bestelbevestiging ontvangen op mijn e-mailadres. Hoe kan dat?

Wanneer u een vignet in onze webshop heeft besteld, ontvangt u automatisch een bestelbevestiging op het door u aangegeven e-mailadres. Bij deze bestelbevestiging is meteen een pdf met uw factuur ingesloten.

Ontvangt u deze bevestiging niet meteen? Bestel dan niet direct een nieuw vignet maar check eerst het door u opgegeven mailadres, uw spam of ongewenste e-mailbox. Nog steeds niets gevonden? Stuur dan een e-mail naar bestellingen@dentreekhenschoten.nl, zodat wij u alsnog een digitale factuur kunnen sturen.

Kan ik een seizoensvignet cadeau doen aan een ander?

Ja, dat is mogelijk indien u het seizoensvignet bestelt op naam van degene aan wie u het cadeau wilt geven. Vul dan in het bestelproces uw eigen e-mailadres in voor ontvangst van de bestelbevestiging en ook uw eigen huisadres, beginnend met de toevoeging: p/a (per adres). Dan wordt het vignet op naam van de ontvanger naar uw huisadres gestuurd zodat u het cadeau kunt doen.

Waarom moet ik mijzelf bij een controle door de toezichthouder kunnen legitimeren?

De toezichthouders op het Landgoed zijn BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren). Zij zijn gerechtigd om u naar uw legitimatie te vragen, om uw legitimatie in te zien en om een boete uit te schrijven ingeval van onrechtmatig handelen. Overal in Nederland dient u zich in openbare ruimten te kunnen legitimeren, dus ook op het Landgoed. De toezichthouder gebruikt uw legitimatie om te controleren of u de rechtmatige eigenaar van het seizoenvignet of van de dagkaart bent. Ook ingeval van een calamiteit of ongeval is het bij u dragen van een legitimatie noodzakelijk. Dan kunnen de BOA's en/of hulpdiensten snel achterhalen wie u bent.